Hoe lang ondersteunt Google de Chromebook?

Houdbaarheidsdatum van de Chromebook

Google ondersteunt Chromebooks zes tot acht jaar vanaf het moment dat een model uitkomt (iets preciezer: vanaf het moment dat de processor die in de Chromebook zit, uitkomt). Daarna krijg je geen updates meer en wordt het steeds minder veilig om een Chromebook te gebruiken.

Volgens ingewijden is Google het systeem zo aan het inrichten dat op termijn de ondersteuning van chromeOS en Chrome de browser uit elkaar getrokken wordt:

  • Google ondersteunt het chromeOS van een Chromebook tot een bepaalde datum (de 'houdbaarheidsdatum' van de processor). Daarna krijgt de Chromebook (chromeOS) geen aanpassingen en beveiligingsupdates meer.

  • Google blijft op verouderde Chromebooks de Chrome browser wél bijwerken met aanpassingen en beveiligingsupdates.

Dit zou kunnen betekenen dat je ook na de houdbaarheidsdatum van de Chromebook nog veilig het internet op kunt gaan. Je krijgt dan alleen de veranderingen in het chromeOS niet meer mee.

Dit is nog een beetje koffiedik kijken, maar het zou een mooie ontwikkeling zijn. Je kunt de levensduur van een Chromebook hierdoor immers aanzienlijk verlengen.

Het kopje Aanvullende informatie verderop op deze pagina beschrijft je hoe je kunt zien tot wanneer Google jouw Chromebook updates blijft geven.

Hier kun je zien wanneer de ondersteuning voor een bepaald model stopt.

Je kunt zien tot wanneer Google jouw Chromebook ondersteunt.
  1. 🔍 Over chromeOS.
  2. Klik op Aanvullende informatie:

Je ziet nu tot wanneer Google jouw Chromebook ondersteunt: