Android

Android

Android is het Operating System waar veruit de meeste smartphone in de wereld op draaien. De Chromebook kan hier ook mee werken. Hierdoor heb je toegang tot tienduizenden apps. Hierdoor kun je met een Chromebook bijna alles doen.

Android staan standaard aangeschakeld. Je installeert Android apps op dezelfde manier als op een smartphone: via de Pay store.

Die vind je in het overzicht of in de taakbalk (plank).

Android apps die ik gebruik

Duo

Duo is de Google-variant van Facetime en videobellen met Whatsapp.

Hij is aan jouw Google-account gekoppeld. Dit betekent dat je hem ook op apparaten zonder simkaart kunt gebruiken, zoals een tablet of Chromebook.

Inmiddels is Duo al drie miljoen keer geïnstalleerd. Sommigen zeggen zelfs dat hij een miljard keer gedownload is. Kennelijk bevalt de app dus goed...

Agenda

Het voordeel van de Android-app is dat je in het veld Locatie mensen/bedrijven uit je contactenlijst kunt selecteren. Dat kan in de webversie niet.

Ook is het makkelijker om een herinnering aan te maken.

Drive

Als je snel even iets op wilt zoeken, werkt de app sneller dan de webversie.

Files

Een snelle app die voor je bijhoudt of er overbodige gegevens/bestanden op de Chromebook staan en ze voor je verwijdert.

Je kunt ook de bestanden zien die op de Android-kant van de Chromebook staan.

Daarnaast kun je er de Android-apps op de Chromebook in beheren (verwijderen, delen, info over de app opvragen).

Gmail

Als je regelmatig even snel de mail wilt checken, installeer dan de Android-app. In het originele formaat is ziet hij eruit als de app op de smartphone. Als je het scherm breder maakt, zie je op een gegeven moment in de rechterhelft het voorbeeld verschijnen van het bericht dat je aanklikt.

Als je graag een mailtje in een groot venster maakt in plaats van in het kleine Gmail-schermpje, is de Android-app ook ideaal.

De functies zijn wat beperkt als je ze vergelijkt met de webvariant. Ik gebruik ze dan ook allebei, afhankelijk van wat ik wil doen.

Google Home

Hiermee bedien je de lampen, speakers, thermostaat en andere spullen die je via Google Home kunt aansturen.

Keep

Ook hier geldt dat de Android-variant sneller is dan de webversie, maar ook minder uitgebreid.

Tasks

Google Taken. Als losse app te gebruiken, maar integreert ook met GMail, Google Docs, Sheets en Presentaties (web).

Je kunt een datum aan een taak koppelen en subtaken maken, Zo houd je de lijst overzichtelijk. Taken met een datum zijn ook in de agenda zichtbaar (op die datum).

Philips Hue

Om de lampen aan te sturen. Dat kan ook in Google Home, maar met deze app kun je meer.

Weer & Zo

Dit is een weer-app