Een Chromebook kopen?
Wat de boer niet kent...

Raar maar waar: de jongere generatie (tussen de 30 en 50) kent de Chromebook nauwelijks

Chromebooks zijn op scholen gemeengoed, maar ze bestaan nog niet zo lang. Middelbare scholieren kennen ze misschien wel, maar heel veel mensen vanaf een jaar of dertig hebben er tot mijn stomme verbazing zelfs nog nooit van gehoord!

Laatst sprak ik een jonge man die voor € 2000 (!) een prachtige Apple laptop had gekocht. Hij had nog nooit van een Chromebook gehoord.
Toen ik hem vroeg wat hij allemaal met die laptop deed, had hij alles ook met een Chromebook kunnen doen. Voor € 450 had hij een Chromebook gehad met net zo'n mooi scherm en met vrijwel dezelfde prestaties.

Ook veertigers en vijftigers (de kinderen van veel ouderen die ik spreek) kennen de Chromebook niet en adviseren hun ouders vaak om zo'n goedkoop ding van Google maar niet te kopen: dat kan nooit goed zijn...

Heel jammer...

Vertrouw niet te veel op winkelpersoneel

Zoals ik al eerder heb aangegeven, weten ze in winkels nog steeds bedroevend weinig over Chromebooks. De ideeën over de beperkingen zijn vaak hopeloos achterhaald.

Ervaringen van anderen

De ervaringen van anderen zijn veel waard. Je kunt met hen praten over wat jij wel en niet wilt kunnen, hoe zij dat doen en hoe zij je eventueel op weg kunnen helpen.