Instellingen

Je kunt de Chromebook op talloze manieren naar je hand zetten. Ik laat hier zien wat ik heb ingesteld. Misschien heb je daar iets aan.

Je komt in het instellingenscherm door rechts onderin op de statusbalk te klikken en dan bovenin op het tandwieltje.

Sinds ChromeOS versie 76 (augustus 2019) zijn de instellingen voor Chrome (de browser) en ChromeOS (de Chromebook) gescheiden.

Nu zijn de instellingen voor de Chrome browser op alle apparaten gelijk: Windows, Mac en Chromebook.

De Chrome-browser-instellingen vind je bij de drie puntjes rechtsboven in de browser (zie het plaatje rechts).

De instellingen voor Chromebook bereik je door rechtsonder op de systeembalk (de plank) te klikken en dan op het tandwieltje (zie het plaatje links).

Tip: zoek naar instellingen in plaats van te scrollen

Klik op het vergrootglaasje rechts bovenin en typ dan in de blauwe balk een trefwoord. Je ziet in geel alle plekken staan waar dat trefwoord voorkomt.

Instellingen resetten

Als je niet meer weet hoe je bepaalde instellingen terug moet zetten, of wat de originele instellingen waren en je wilt daar naar terug, ga dan naar [Instellingen resetten]. Dan gebeurt het volgende:

Chrome OS stelt de homepage, de nieuwe tabbladpagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw in. Ook zet het alle extensies uit en wist het tijdelijke gegevens (zoals cookies). De bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden blijven ongemoeid.