Vormgeving

Browserthema's

Je kunt het uiterlijk van de browser aan je eigen smaak aanpassen. Via deze knop kom je in de Chrome Web Store, waar de wereld aan thema's en kleurschakeringen te vinden is.

Knop Homeknop weergeven

Je kunt hier aangeven of je in de navigatiebalk van Chrome een knop in de vorm van een huis wilt hebben. Zo ja, dan kun je kiezen uit:

  1. Nieuw tabblad. Als je dan op de knop klikt, opent Chrome een leeg tabblad in het tabblad dat open staat. Ik vind dat niet zo handig omdat ik vaak juist een nieuw tabblad wil openen als ik ergens anders wil kijken. Ik vind de naam ook ongelukkig gekozen. Wat mij betreft zou hij moeten heten: Maak tabblad leeg.

  2. Een adres dat je zelf aangeeft. Dat kan een website zijn waar je vaak op kijkt.

Zelf heb ik de knop uit staan, ik vind hem niet zo handig. Ik maak liever bladwijzers aan in de bladwijzerbalk.

Bookmarkbalk weergeven

(In het Nederland heet dit de bladwijzerbalk.) Die knop heb ik dus aan staan, want ik werk veel met bladwijzers. Zie de pagina Tips en Trucs voor tips over het werken met bladwijzers.

Lettergrootte, lettertypen en zoomen

Hier kun je de letters op het scherm groter of kleiner maken. Dit doe je bijvoorbeeld als je het scherm met de standaardinstellingen slecht kunt lezen.

Het aanpassen is (vind ik) nogal een gedoe: je moet een goede combinatie zien te vinden tussen lettergrootte en zoomfactor. Daarnaast kun je in de aanpassingen voor lettertypen ook nog een grootte instellen. Sommige instellingen werken wel door op internetpagina's, andere niet. Ik kan je hierin niet adviseren, maar leef je vooral uit ;-)