Talen en invoer

Talen en invoer

Taal

Zorg hier dat er staat dat Chrome OS in het Nederlands wordt weergegeven. Klik op het pijltje rechts voor de instellingen.

Je kunt andere talen toevoegen. Chrome doet dat automatisch als je instelt dat Google pagina's uit een bepaalde taal moet vertalen.

Klik rechts van een taal op de drie puntjes om wat instellingen te doen.

Invoermethode

Klik op het pijltje rechts voor de instellingen.

Als het goed is, zie je dat het Amerikaans toetsenbord (internationaal) (pc) is ingeschakeld. Zo niet, klik dan op het pijltje bij [Invoermethoden beheren].

Zorg dat je hier alleen onder het kopje Nederlands een vinkje aan hebt staan, en wel met het toetsenbord van je keuze. Voor Nederland is dat [Amerikaans toetsenbord (internationaal) (pc)].

In alle andere talen die hier eventueel staan, mag geen vinkje staan (tenzij je, als je in die taal schrijft, met die toetsenbordindeling wilt werken).

Automatische correctie en typehulpjes

Als je bij de invoermethode rechts van 'ingeschakeld' op het hokje met het pijltje naar buiten (symbool voor een externe link) klikt, opent de browser het menu dat hiernaast staat. Je kunt hier instellen of, en zo ja, hoe, Google je mag helpen met het verbeteren van typefouten en nog wat andere zaken.