Microsoft op de Chromebook

Op een Chromebook is het nét even anders (soms) 

Wat op de vorige pagina staat, is ook van toepassing voor Chromebooks.

Waar je met een Chromebook aan moet denken, is dat je weliswaar Microsoft-bestanden binnen de app Bestanden kunt openen, maar dat je dan veel minder kunt dan als je vanuit de Drive werkt.

Microsoft-bestanden bewerken binnen de app Bestanden: niet doen!

Je kunt een Microsoft-document dat op de Chromebook of op de Drive staat, met de app Bestanden openen en lezen.

Je kunt het ook bewerken, maar je hebt dan maar weinig mogelijkheden.


Nogmaals: je kunt het bestand beter uploaden naar de Drive en het in de Drive openen.

Een Microsoft Word-document, geopend in Bestanden:

Een Microsoft Word-document, geopend in Drive:

De Microsoft 365 Android apps

Microsoft maakt het Chromebook-gebruikers niet gemakkelijk om met Microsoft-apps te werken. Ik weet dat de One Drive-, Teams- en Sharepoint- en de app werken.
Verder kan ik helaas niets op dit gebied adviseren.

ChatGPT zegt er het volgende over:

Er zijn verschillende manieren om Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365) op een Chromebook te gebruiken. Hier zijn een paar opties:

Microsoft Office online: Microsoft biedt online versies van Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps die kunnen worden gebruikt in een webbrowser op elke computer, inclusief Chromebooks. Ga naar www.office.com en meld u aan met uw Microsoft-account om toegang te krijgen tot de online apps.

Microsoft Office Android-apps: Microsoft heeft ook Android-versies van de Office-apps, die u kunt downloaden vanuit de Google Play Store op uw Chromebook. Zodra u de apps heeft gedownload en geïnstalleerd, meldt u zich aan met uw Microsoft-account om aan de slag te gaan.

CrossOver Chrome OS: CrossOver is een app die het mogelijk maakt om Windows-applicaties te draaien op een Chromebook. Het werkt met Microsoft Office 2016, 2013 en 2010, dus als u een licentie heeft voor een van deze versies van Office, kunt u CrossOver gebruiken om de desktop-apps op uw Chromebook te installeren. Houd er rekening mee dat CrossOver niet gratis is.

Virtualisatie: Als u echt de desktopversie van Microsoft Office wilt gebruiken op uw Chromebook, kunt u een virtualisatietool gebruiken, zoals VMWare of Parallels, om Windows op uw Chromebook te installeren. Dit vereist echter enige technische kennis en het kan zijn dat u een Windows-licentie moet kopen om dit te doen.

Welke methode u ook kiest, het is belangrijk om te onthouden dat Microsoft 365 niet volledig is geoptimaliseerd voor Chrome OS en sommige functies mogelijk niet werken zoals u zou verwachten.

Naar de startpagina

Meer van Microsoft-bestanden: