Over Chromebooks

Raar maar waar: veel mensen kennen de Chromebook niet of nauwelijks

Chromebooks zijn op scholen gemeengoed, maar ze bestaan nog niet zo lang: pas sinds 2013.

Scholieren kennen ze meestal wel, maar veel mensen vanaf een jaar of dertig hebben er tot mijn stomme verbazing zelfs nog nooit van gehoord!

Laatst sprak ik een jonge man die voor € 2000 (!) een prachtige Apple laptop had gekocht. Hij had nog nooit van een Chromebook gehoord.
Toen ik hem vroeg wat hij allemaal met die laptop deed, had hij alles ook met een Chromebook kunnen doen. Voor € 450 had hij een Chromebook gehad met net zo'n mooi scherm en met vrijwel dezelfde prestaties.

Ook veertigers en vijftigers (de kinderen van veel ouderen die ik spreek) kennen de Chromebook niet en adviseren hun ouders vaak om zo'n goedkoop ding van Google maar niet te kopen: dat kan nooit goed zijn...

Wat ik ook heel jammer vindt: de website/vereniging Seniorweb.nl besteedt nauwelijks aandacht aan Chromebooks, terwijl een zeer groot deel van haar ledenbestand prima een Chromebook als opvolger van een verouderde Windows-computer zou kunnen gebruiken.

Gesprekken die ik met deze vereniging had, verliepen teleurstellend wegens het gebrek aan kennis en de onwil om dit te veranderen.

Heel jammer...

Vertrouw niet te veel op winkelpersoneel

Zoals ik al eerder heb aangegeven, weten ze in winkels nog steeds bedroevend weinig over Chromebooks. De ideeën over de beperkingen zijn vaak hopeloos achterhaald.

Ervaringen van anderen

De ervaringen van anderen zijn veel waard. Je kunt met hen praten over wat jij wel en niet wilt kunnen, hoe zij dat doen en hoe zij je eventueel op weg kunnen helpen.

Dit alles motiveert mij om alles wat ik weet over Chromebooks op een website te verzamelen.

Je vindt hier geen informatie over modellen, geen aanbiedingen, geen prijzen, geen technische uitwerkingen.Hiervoor kun je prima terecht op bijvoorbeeld chromebookenzo.nl.

Je vind hier wel informatie over:

Het deel over het werken met de Chrome browser vind je in het hoofdstuk De Chrome browser.