Vergrendelscherm en inloggen bij een Chromebook

Als je een Chromebook aanzet of ontgrendelt, moet je jouw Google-wachtwoord invoeren of - als je een pincode hebt opgegeven - jouw pincode (zie verderop).

Op de mijn website over Google op de pagina Over wachtwoorden vertel ik het een en ander over het gebruik van wachtwoorden.

Het scherm vergrendelen in de slaapstand

Als je de Chromebook even alleen laat, vergrendelt hij zich op een bepaald moment (als je de instelling hiervoor niet hebt veranderd).

Je kunt het scherm zelf ook vergrendelen door op de toets met het hangslotje te drukken (rechtsboven op het toetsenbord).

Voor de veiligheid kun je instellen dat de Chromebook als hij uit de slaapstand komt het vergrendelscherm moet laten zien.

Ontgrendelen met een pincode

Je vindt het misschien lastig om voor het ontgrendelen steeds het wachtwoord in te moeten vullen. Google heeft hiervoor een alternatief: de pincode (een cijfercode dus).

🔍 pincode:

Het pincodemenu:

Smart Lock

Om het je nóg makkelijker te maken, kun je ook nog instellen dat je de Chromebook met één handeling kunt ontgrendelen als je smartphone in de buurt is. Hiervoor moeten ze via Bluetooth gekoppeld zijn. Zie de pagina Verbonden apparaten. 

De procedure om Smart Lock aan te zetten, is een beetje ingewikkeld, maar wijst zichzelf. Ik  bespreek hem hier niet. Tip: zet de afstand die nodig is voor ontgrendeling op [Veraf].

🔍 Smart Lock