Systeemupdates

Systeemupdates

De Chromebook werkt zichzelf automatisch ongeveer eens in de zes weken bij. Of vaker als Google dat nodig vindt. Als je er een gewoonte van maakt om de Chromebook aan het einde van de dag uit te zetten, zal hij updates automatisch activeren bij het aanzetten. Daar merk je vrijwel niets van.

Als je de Chromebook meestal aan of in de slaapstand laat staan, kun je het zien als er een nieuwe versie of beveiligingsupdate klaar staat. Er staat dan in het systeemblokje van de plank een symbooltje met een pijltje naar beneden. Als je daar op klikt, krijg je de melding dat er een update klaar staat en dat die actief wordt zodra je de Chromebook herstart. Als je dat doet, kun je meestal binnen een minuut weer verder werken.

Wat is er nieuw?

Klik op de Allesknop (de knop links van de a of het rondje links in de plank) en zoek ontdekken. Druk op enter. Je ziet dan een scherm met informatie over de Chromebook en over de wijzigingen in Chrome OS.

Ontwikkelingen

Op deze site van Google (Engelstalig) kun je lezen wat de plannen en veranderingen zijn in de browser Chrome en Chromebooks.

Heb ik de laatste versie?

Klik op de Allesknop en zoek Over Chrome OS.

Je ziet dan de Chrome OS-versie staan.

Klik op [Controleren op updates] om, inderdaad: te controleren of er een nieuwere versie klaar staat.

Aangezien de Chromebook dat zelf ook regelmatig controleert, hoef je dit eigenlijk nooit te doen.

Het verstrekken van nieuwe versies aan alle Chromebooks in de wereld duurt meestal ongeveer een week. Als je niet wilt wachten tot je aan de beurt bent, kun je proberen of Controleren op updates jouw Chromebook voorin de rij zet. Wie weet, heb je geluk ;-)